Ny energimærkning

Energimærkningen på alle produkter er blevet opdateret

Den nye energimærkning har introduceret en opdateret skala, der erstatter den gamle energimærkningsordning. Den tidligere skala er blevet revideret, således at hos LED produkter svarer A+ nu til G. Dette betyder, at den nye skala gør det muligt at differentiere og identificere produkter, der er endnu mere energieffektive end tidligere.

Årsagen til denne ændring er, at energieffektivitet og teknologiudvikling er blevet forbedret markant siden den tidligere mærkningsordning blev indført. Produkter, der tidligere blev klassificeret som A+++, A++ eller A+, er nu mere almindelige på markedet. Den gamle skala havde nået sin grænse og kunne ikke længere klart adskille mellem produkter med høj energieffektivitet.

Den nye skala stræber efter at motivere producenter til at fortsætte med at forbedre deres produkters energieffektivitet. For eksempel vil produkter, der tidligere blev klassificeret som A+, nu blive placeret i de lavere klasser på den nye skala.

Man kan udregne et LED produkts energieffektivitet ved at dividere produktets oplyste lumens med dets watt forbrug.

Tabellen her viser hvad det udregnede resultat svarer til:

Energieffektivitet Lumen / Watt 
A 210
B 185 til 210
C 160 til 185
D 135 til 160
E 110 til 135
F 85 til 110
G til 85

Det er vigtigt at bemærke, at selvom A+ nu svarer til G på den nye skala, betyder det ikke, at tidligere A+-kvalificerede produkter er ineffektive eller ikke længere anbefales. De er stadig mere energieffektive end produkter klassificeret som G. Den nye skala giver forbrugerne mulighed for at vælge blandt endnu mere energieffektive produkter og skaber større plads til innovation og teknologisk udvikling.

En garanteret måde hvorpå man kan se hvilket mærke der er nyt, er ved at kigge efter en QR-kode da dette er et krav for alle nye energimærkninger.