Få 4 råd til at reducere dit strømforbrug

De skyhøje elpriser er på alles læber i tiden – og det bestemt også med rette.
Der skal tænkes i alternativer for at reducere sit strømforbrug, således man kan reducere den strømregning, som uden tvivl desværre bliver meget højere end man er vandt til.

Der er mange forskellige tiltag man kan gøre for at reducere sit strømforbrug og heriblandt gælder også valg af lys og lyskilder.

Her får du 4 belysnings-råd, som kan reducere strømforbruget for både erhverv og private:


1) Udskift lysstofrør til LED
Desværre har mange private og i stor stil også virksomheder stadig de velkendte T5 og T8 lysstofrør hængende. Hvis det er tilfældet hos jer, så er det en god idé at få dem udskiftet til LED i en fart.
Lysstofrør bruger meget strøm, giver et blinkende lys, som ikke er godt for øjnene, de indeholder kviksølv, som ikke er særlig klimavenligt og så udfases de faktisk også i 2023.
Bedst vil være at udskifte til et LED armatur, de bruger nemlig meget mindre strøm for det samme lys, har en lang levetid på omkring 50.000 timer, giver et bedre lys med stor lysfarveægthed og man kan nøjes med at opsætte færre antal for at opnå samme lysmængde.
Udskift til et strømbesparende LED armaturer – se udvalget her

 

2) LED lys med sensor
Det er nødvendigvis ikke alle steder vi har behov for konstant lys, og flere steder glemmer man også at slukke for lyset - det gælder både på virksomheder og i private boliger.
Derfor er det en god ide at opsætte LED lys med bevægelsessensor, således lyset tændes når der er bevægelse og slukkes igen efter en angivet tid uden bevægelse. Dette er bl.a. oplaget ved indgangspartier, i kopirum, på toiletter, i gangarealer og omklædningsrum.
LED lys med sensor findes i mange forskellige udgaver bl.a. runde plafond-lamper og de velkendte flade LED paneler. Hos Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter i Silkeborg. Har de netop opsat paneler med sensor i deres gangarealer, dermed undgå de at lyset brænder, når der ikke var aktivitet på gangen - denne case kan du se mere om HER

Ønsker du også at udskifte til LED-belysning med sensor, kan du bl.a. se udvalget af paneler med sensor HER plafondlamper med sensor HER eller industri armaturer med sensor HER


3) Udskift generel belysning til LED
Vi har dagligt flere lamper tændt end vi måske lige tænker over, og i store huse eller på kontorer giver det dagligt et stort elforbrug. Derfor kan det være en god økonomisk fordel at kigge nærmere på, om flere af ens lamper kan erstattes af LED lamper. Dette kunne f.eks. de store lamper over køkkenøen, de mange skrivebordslamper der hænger over skrivebordene på kontoret eller måske loftlampen i bryggerset.  
Erstat skrivebordslamperne og øvrige loftlamper med LED lamper eller LED paneler.

LED paneler er oplagt både på kontorer men så sandelig også i bryggerset – SE LED PANELER HER 
Ecofoss har flere udgaver af LED skrivebordslamper, som også kan benyttes over en køkken ø – DU KAN SE DEM HER


4) Udskift sparepære til LED
Flere har sparepære monteret i deres lamper, men faktisk er de ikke særlig sparsomme på strøm i forhold til en LED pære. Ved at udskifte dine pærer til LED opnår du ikke blot et reduceret strømforbrug, du får også et godt og lysægte lys med lang levetid.


Lav tilbagebetalingstid
De stigende elpriser gør, at tilbagebetalingsprisen på udskiftning til LED produkter er lavere end aldrig før og ligger nu på omkring 1-2 år alt efter projekt og type.

Hos Ecofoss tilbyder vi et stort udvalg af kvalitets LED produkter til industri og erhverv. Du finder med stor sandsynlighed netop de produkter dine kunder skal bruge, for at energioptimere deres kontor, lager, butik eller andet projekt.
Du er altid velkommen til at kontakte os for hjælp til valg af LED belysning til jeres projekt.